Çarşamba , Nisan 24 2024
Anasayfa / Genel / Cumhuriyet aydınları siyasi malzeme yapılamaz!

Cumhuriyet aydınları siyasi malzeme yapılamaz!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl yaptığı konuşmada cumhuriyet aydınlarını hedef alması Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi tarafından da kınandı. 

“Duruşuyla örnek alınan, araştırmacı gazetecilik konusunda mesleğimizin öncüsü olan Uğur Mumcu asla bu devlete ve bayrağa savaş açmış değildir” denilen açıklamada Nazım Hikmet’in, AKP döneminde yeniden vatandaşlığa alındığı hatırlatıldı. Değerli isimleri siyasal ortama malzeme yapmanın doğru olmadığına değinilen açıklamada, “Bu ülkenin bir çok değeri vardır. Toplumu ayrıştırmak bugüne kadar hiçbir kesime fayda sağlamamıştır. Tarihte bunun pek çok örneği bulunmaktadır. Bütün kenti yönetmeye aday siyasiler, kamplaştırma, kutuplaştırma siyasetinden kaçınarak toplumu birleştiren bir çizgide olmalıdır. Aktaş’ın dil sürçmesi olduğunu umduğumuz bu açıklamalarla ilgili gereken düzeltmeyi yapacağına inanıyoruz.” denildi.

ÇGD Bursa Şubesi yaptığı açıklamada “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl konuşmasını üzüntüyle izledik.
Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi Uğur Mumcu, alçak bir suikast sonucu öldürüldü. Ulusal duruşuyla örnek alınan, araştırmacı gazetecilik konusunda mesleğimizin öncüsü olan Uğur Mumcu “Asla bu devlete ve bayrağa savaş açmış” değildir. Keza Nazım Hikmet, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yeniden vatandaş olan milli şairimizdir.
Onun şiirlerini okuyan İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü , “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı Nazım Hikmet’in Milli Kurtuluş Destanı şiiriyle bir kez daha kazandık” demiştir.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok, bugün de Türk devletine kasteden harici ve dahili düşmanlar tarafından bombalı suikastla öldürülmüştür.
Prof. Dr. Türkan Saylan ise 1999 yılında FETÖ’nün devlette örgütlendiğini, tehlikeli bir örgüt olduğunu ilk söyleyen ve bundan dolayı kanser hastasıyken yatağında bu örgütün hedefi olan bir isimdir. 
Bu tür değerli isimleri siyasal ortama malzeme yapmak doğru değildir. Bu ülkenin bir çok değeri vardır. Toplumu ayrıştırmak bugüne kadar hiçbir kesime fayda sağlamamıştır. Tarihte bunun pekçok örneği bulunmaktadır. Bütün kenti yönetmeye aday siyasiler, kamplaştırma, kutuplaştırma siyasetinden kaçınarak toplumu birleştiren bir çizgide olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Göz atın

10 Ocak bir bayram ya da kutlanacak bir gün değil, bir dayanışma günüdür

Gazeteciler, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha baskı ve hak ihlallerinin tavan yaptığı bir …

ÇGD’den Bursa Büyükşehir’e ‘mal beyanı’ yanıtı: Bitlis’te 5 minare!

Bilindiği üzere, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 30 yılı aşkındır Kültürpark içinde bulunan idari ve …