Cumartesi , Nisan 20 2024
Anasayfa / Çağdaş Gazete / Üyemiz olsun, olmasın tüm basın emekçilerinin yanındayız

Üyemiz olsun, olmasın tüm basın emekçilerinin yanındayız

Ülkemizin içinden geçtiği süreç hiç kuşku yok ki; can sıkıcı boyutu çoktan aştı. Üretim ekonomisinin bitirilme seviyesine indirgenmesi başta “istihdam” olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirdi.

Üzülerek görmekteyiz ki her ekonomik kriz döneminde, işverenlerin önlem(!) adına ilk başvurdukları yöntem işten çıkarma olmaktadır.

Sektörlerde yaşanan istihdam krizi her alanda nitelikli üretimin düşmesine ve ekonomik krizin derinleşmesine sebep olmaktadır.

Türkiye’nin pek çok noktasında olduğu gibi kentimizde de halkın haber alma özgürlüğü konusunda üstün çaba sarf eden, gerek özlük hakları gerekse çalışma huzuru kısıtlandığı halde mesleğini sürdürmeye çalışan ve görevlerini 24 saat esaslı yerine getiren basın emekçilerinin bu ekonomik daralma sebebiyle işten çıkarıldığına üzülerek şahit oluyoruz.

Son dönemde şehrimizin medya ve yayıncılık anlamında iki önemli kurumu, Olay Medya ve Sönmez Medya’da yaşanan işten çıkarmaları tedirginlik ve rahatsızlıkla takip ediyoruz.

Bu süreçte; Bursa medyasında işsiz kalan, iş alanları daraltılan, ÜYEMİZ OLSUN OLMASIN tüm meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzun, girecekleri her türlü mücadelede daha önce de olduğu gibi avukatlarımız tarafından hukuki desteğin verileceğinin, yaşanan bu sancılı süreçten çıkış yollarını omuz omuza beraberce bulacağımızın altını kalın çizgilerle çiziyoruz.

ÇGD BURSA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Göz atın

10 Ocak bir bayram ya da kutlanacak bir gün değil, bir dayanışma günüdür

Gazeteciler, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha baskı ve hak ihlallerinin tavan yaptığı bir …

ÇGD’den Bursa Büyükşehir’e ‘mal beyanı’ yanıtı: Bitlis’te 5 minare!

Bilindiği üzere, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 30 yılı aşkındır Kültürpark içinde bulunan idari ve …