Perşembe , Nisan 25 2024
Anasayfa / Manşet / Hrant Dink katledilişinin yıldönümünde anıldı

Hrant Dink katledilişinin yıldönümünde anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, gazeteden çıktığı sırada katledilişinin 12. yılında Bursa Demokrasi Güçleri tarafından anıldı.

Bursa Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla demokrasi, adalet ve barış savunucuları katledilişinin 12. yılında Hrant’ın katillerinden hesap sormak için toplandı. “Vazgeçmiyoruz Ahparig” pankartı arkasında Heykel’e yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasını Figen Ovat okudu.

“Türkiye’de Türk ve Ermeni halklarının birlikteliğinin, dostluğunun gelişmesi için uzun yıllar uğraş veren Hrant Dirk ayrıca demokrasiye olan inancı ve insan odaklı çalışmalarıyla da toplumda kendine yer açmış bir değerdi.” diyen Ovat, 12 yıldır Hrant Dink’in ölümünden sorumlu olanları ortaya çıkarmak için açılan devalarda hala adaletin tecellisi açısından umut yeşerten bir sürecin göze çarpmadığını söyleyen Figen Ovat, devletin bütün kurumlarıyla ve hükümetin bütün sözcüleriyle bütünleşik bir sorumluluğu olduğunu ve bununla yüzleşmeleri gerektiğini ifade etti.

“Hrant’in fikirlerini hayatın her alanında kabul gören bir anlayış yapmak için mücadele etmeliyiz. Ancak bunu yaparsak 19 Ocak 2020’de başka bir öykü, başka bir Türkiye anlatmaya başlayacağız çocuklarımıza, bu bizim Hrant’a borcumuzdur.” açıklamasında bulunan Ovat, “Umuyoruz ki bundan böyle gazetecileri, sanatçıları, düşün insanlarını hedefe koyan mecralara ülkemizde geçit verilmez.” diyerek söylerini bitirdi.

Göz atın

10 Ocak bir bayram ya da kutlanacak bir gün değil, bir dayanışma günüdür

Gazeteciler, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha baskı ve hak ihlallerinin tavan yaptığı bir …

ÇGD’den Bursa Büyükşehir’e ‘mal beyanı’ yanıtı: Bitlis’te 5 minare!

Bilindiği üzere, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 30 yılı aşkındır Kültürpark içinde bulunan idari ve …