Perşembe , Nisan 18 2024
Anasayfa / Çağdaş Gazete / ÇGD GENEL BAŞKANINI SEÇTİ

ÇGD GENEL BAŞKANINI SEÇTİ

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nde genel kurul süreci tamamlandı. 41 yıl önce Ankara’da “Rüzgârlı’nın Paryaları” tarafından kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin şubelerinde gerçekleştirilen genel kurulların ardından genel merkez de yeni yönetimini belirledi. Evrensel gazetecilik ilkelerinden ayrılmadan, gelenekten geleceğe umutlu bir köprü oluşturan ÇGD’nin 24. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Can Güleryüzlü ve yönetimi göreve seçilerek güven tazelerken, ÇGD’nin en güçlü seslerinden biri olan Bursa Şubesi’nin başkan yardımcısı Ozan Kaplanoğlu da yönetimde görev aldı.

Ankara’da TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası’nın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Bursa Şubesi de geniş bir delegeyle katıldı. ÇGD Bursa’nın kurucu üyelerinden Sinan Tunç, geçmiş dönem başkanları adına temsilen Adnan Baştopçu ile geçmiş dönem yönetim kurullarında görev alan gazeteciler ile üyeleri, genel kurula katılarak Bursa Şubesi’ni temsil etti. Can Güleryüzlü’nün Başkan olduğu ÇGD Genel Merkez Yönetimi’nde Z. Kıvanç El, Deniz Bozdemir, Kenan Şener, Burcu Ceyhan, Cengiz Aldemir ve Alkan Uçarsu, Meriç Tafolar, Ozan Çepni, Cemgazi Yoldaş, Bayram Şahin, Banu Salman ile Ozan Kaplanoğlu yer aldı.

Can Güleryüzlü, medyanın çok zor bir sürecin içinde olduğunu belirterek, mesleğin içinde bulunduğu koşullardan çıkması için örgütlü bir mücadelenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Genel Kurulda söz alan şube başkanları ve üyeler, ÇGD’nin örgütlülüğünü güçlendirerek, medyada yaşanan sorunların çözümünde öncü rol oynaması gerektiğine dikkati çekti. ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz ise 1989 yılında Yılmaz Akkılıç ve bir avuç gazetecinin kuruluşunu gerçekleştirdiği ÇGD’nin Bursa’da yalnızca gazetecilerin örgütlü sesi olmakla kalmayıp, “Gazeteci yaşadığı kent ve toplumun aynasıdır” sözünden hareketle kent adına güçlü bir aktör olarak faaliyetini sürdürdüğünü ifade etti. Deniz, “Sistematik bir kötülükle karşı karşıyayız. Bu kötülüğe karşı sistemli ve örgütlü mücadele etmemiz gerekiyor. Örgütlü bulunduğumuz illerde güçlü bir iletişim ağı kurmalıyız” dedi.

 

 

 

Göz atın

10 Ocak bir bayram ya da kutlanacak bir gün değil, bir dayanışma günüdür

Gazeteciler, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha baskı ve hak ihlallerinin tavan yaptığı bir …

ÇGD’den Bursa Büyükşehir’e ‘mal beyanı’ yanıtı: Bitlis’te 5 minare!

Bilindiği üzere, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 30 yılı aşkındır Kültürpark içinde bulunan idari ve …